Centrala electrică pe biomasă


Centrala electrică pe biomasă

Ce este biomasa?

 

Biomasa este termenul care descrie totalitatea materiei de pe Pământ, care se hranește prin fotosinteză.

Prin diferite procese industriale, biomasa poate fi transformată in combustibili lichizi, gazoși sau solizi, pentru producerea energiei electrice folosind o metodă nepoluantă si eficientă din punct de  vedere economic.

Centrala electrica pe biomasa

Ca și biogazul, unul dintre efectele secundare ale folosirii biomasei este stimularea economică a fermierilor. Tipul de centrală variază in funcție de tipul combustibilului. Spre exemplu în Anglia este comună biomasa din fecalele animalelor, in US este comun rumegușul de lemn, în țările asiatice biomasa o constituie rămășițele de la orez ș.a.m.d.

 

Se pot cultiva culturi numai pentru biomasa, cum ar fi culturile de grâu.

 

Avantaje și potențialul pentru investiții

 
Avantajele sunt in funcție de țară și de cererea de energie electrică:

  • Principalul avantaj il constituie proprietatea regenerabilă a combustibilului folosit și prețul scăzut al lui.
  • Sunt multe domenii si afaceri care vor sa scape intr-un mod ecologic și fără prea multe costuri de surplusul deșeurilor rămase în urma proceselor industriale(ex: industria de prelucrare a lemnului, agricultura, industria alimentară), astfel facilitând combustibil ieftin tot timpul anului.
  • Energia ieftină și ecologică produsă este dată la consumatori prin rețeaua naționala de transport al energie electrice, la prețul energiei electrice produse cu ajutorul combustibililor fosili, astfel încât investiția se recuperează într-un timp relativ scurt.
  • Potențialul unei astfel de investiții este mare în special în țările foarte bine dezvoltate din punct de vedere agricol.

 

Dar ce poate oferii compania Elnet Instal?

 
Tot. De la consiliere si asistență, la achiziție, proiectare, instalare, până la producție și mentenanță.