Parcurile Fotovoltaice


Parcurile Fotovoltaice

Ce este un parc fotovoltaic?

Parcurile fotovoltaice sunt conglomerate de centrale solare, cu proprietari diferiti, si convertoare/transformatoare de legatura la reteaua nationala de electricitate, separate. Totuşi prin definiţie, o megacentrală solara poate fi numită şi parc solar.

Unul dintre avantaje este că poate fi folosită orice tip de suprafață: teren agricol productiv sau nu, zone viticole defrișate, platforme industriale sau clădiri deja construite (centrală tip rooftop).

Totuși se impun niște condiții, ca acest spațiu/teren să fie practicabil:

  • orientarea și înclinarea terenului,
  • distanța față de zonele inundabile,
  • față de pădure (ca să nu existe umbrirea),
  • drumul de acces spre parcul fotovoltaic,
  • distanța față de reteaua electrică națională, etc.

 

Care-i situaţia proiectelor din România?

Top centrale solare in Romania
În România există foarte multe proiecte inca din 2005, de parcuri solare. Unele au intrat in producţie in 2014, altele vor incepe din 2015. Unul dintre cei mai mari investitori sunt compania Samsung. Si cerinţa este in continuă creştere pentru că se doreşte scăderea folosirii petrolului sau produselor petroliere.

Având in vedere că România face parte din U.E. fiecare Kw de energie ecologică este plătit de guvern cu certificate verzi, motiv în plus pentru a nu rata această ocazie, în plus rata de recuperare a investiției este estimata la 4-5 ani, în funcție de zonă, iar garanția panourilor solare(neluând in ca calcul restul echipamentelor) este de 20 de ani si crește o data cu îmbunătățirea procesului de fabricație si a materialelor folosite.
 
Parc fotovoltaic
 

Ce oferă Elnet Instal?

Compania noastra oferă, toate seriviciile de consultanţă, de la sfaturi in privinţa poziţionării parcului solar, până la proiectarea, achiziţia si punerea lui in funcţiune.